Wie ben ik?
Ik ben Inge Meijer en het grootste deel van mijn werkzame leven, werk ik al met mensen. Mijn ervaring met het werken met mensen heb ik allereerst in het P&O- en HR-werk opgedaan, waar ik werknemers o.a. coach en begeleid in diverse situaties en trajecten.
Lang heb ik daarbij gedacht dat verandering mogelijk is als mensen zich maar bewust zouden zijn van wat ze doen en als ze maar voldoende motivatie en inzet zouden hebben. Maar de realiteit bleek anders. Ik ging op zoek naar de oorzaken en naar methoden die wel tot duurzaam resultaat zouden leiden. Uiteindelijk kwam ik in aanraking met hypnotherapie, wat mij nog steeds fascineert.
Na het behalen van mijn 4-jarige hbo opleiding Hypnotherapie ben ik mijn praktijk gestart in ’s-Hertogenbosch-Oost. De opleiding is geaccrediteerd door de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH) en omvat tevens het diploma van de Post-HBO Registeropleiding Psychosociale Basiskennis. Na mijn opleiding heb ik me bijgeschoold in EMDR (2021), IEMT (2023). Mijn specialisaties zijn lichaamsgerichte hypnotherapie en trauma.
Hypnotherapie brengt je dichter bij wie je werkelijk bent en kan je veel inzicht geven over jezelf.
Als hypnotherapeut ben ik aangesloten bij de NBVH, en derhalve gebonden aan de beroepscode en gedragsregels die door hen zijn opgesteld. Vanuit de NBVH bestaat de verplichting om jaarlijks bijscholingen te volgen en intervisiegroepen bij te wonen.
Daarnaast ben ik geregistreerd als registertherapeut bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Het RBCZ registreert en certificeert beroepsbeoefenaren op hbo-niveau in de natuurlijke gezondheidszorg. Tevens ben ik opgenomen in het Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ) register. Ook ben ik aangesloten bij de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Voor meer informatie hierover klik op onderstaande logo’s.
Als therapeut kom ik in aanraking met veel verschillende mensen die een breed spectrum aan gezondheidsklachten hebben. Het is dan ook van belang om een gedegen achtergrondkennis te hebben van de psychische ziektebeelden, lichamelijke ziekteverschijnselen en de organisatie van de gezondheidszorg. De zorgverzekeraars stellen ook kwaliteitseisen aan therapeuten. Hierdoor is een vergoeding via de aanvullende verzekering vaak mogelijk.
Mijn enthousiasme voor dit werk wordt gestimuleerd door de ervaring dat mensen zich na enkele sessies beter voelen en er positieve veranderingen merkbaar zijn.
